Dinerkaart

    Soepen  

Geserveerd met brood en boter
 

Romige preisoep 6

met venkel en Hollandse garnalen

Pindasoep 6

met zoete aardappel, paprika, prei en bosui


  Voorgerechten  

Broodplank 6

desembol van Fryske bakkerij Baarsma met kruidenboter en tapenade
 

Gemarineerde zalm 9

in venkel gemarineerde zalm met waterkers en mierikswortelroom

Hopper carpaccio 9

dun gesneden rundvlees met basilicumpesto, Parmezaanse kaas, olijven,
gepofte cherrytomaat, amandelen en rucola

Burrata 8

gepofte rode biet, chioggia biet, burrata, balsamicostroop,
citrus vinaigrette en basilicum

 

Hopper verwenplank (v.a. 2 pers.) 7 p.p.

door de keuken samengestelde proeverij van kleine gerechten


  Salades  
salades worden geserveerd met brood of friet met Brander mayonaise
 

Salade gebakken geitenkaas  12,5
met stoofpeer, noten, tomaten, honing en balsamico – vinaigrette


  Vis salade 15,5
bestaande uit gerookte zalm, forel, makreel, black tiger gamba
en Hollandse garnalen met groene salade, komkommer, rode ui, tomaat, kappertjes, dille en citroen-vinaigrette

  Hoofdgerechten  


Vis van de dag 18

informeer bij de medewerker

Diamanthaas 19

crème van knolselderij en truffeljus

Saté 16

van kippendij met Indonesische pindasaus, atjar,
geroosterde amandelen en kroepoek 

 

Hopperburger 15.5

op een brioche broodje met 100% rundvleesburger, uiencompote,
bacon, augurk, cheddar en burgersaus

Hopperpotje  12,5

maandelijks wisselend eenpanspotje, wanneer u vlak voor de voorstelling

toch nog snel en lekker wilt eten. deze maand;
bourguignon met linzen, wintergroenten en tijm en
oven geroosterde aardappelen met schil

Sterrenplate 14,5

 Deze maand de keuze van Daan Boom
sabich van geroosterde aubergine, gefrituurde ei, paprika, rode ui,
rode kool, tomaat, saus van techina en pitachips​


Gebakken geitenkaas 15,5
zoete aardappel uit de oven, gepofte paprika, walnoten en honing

Vegetarische maandkeuze 14,5
orzo met truffelroomsaus, gebakken paddenstoelen en Grana Padano


alle hoofdgerechten serveren we met oerfrieten en Brander mayonaise met salade

 

 Desserts  

Hopper grand dessert 8

proeverij van verschillende kleine desserts

 

Amaretto ijs 7

met lemon curd, mascarponeroom en notencrumble

 

Chocolademousse 7

met pure chocolade ganache, frambozengel en roodfruit
 

Koffie lekkernij 5,5

friandises met koffie/ thee naar keuze

 

Ambachtelijk gebak v.a. 3,5

informeer bij de medewerker



Vegetarische

Veganistisch 





Ben je met een gezelschap groter dan vijf, graag als gezelschap afrekenen

Graag dieetwensen en allergieën van te voren doorgeven
bij het maken van de reservering

Laweiplein 1 Drachten

Telefoon 0512 - 335 080

  • Facebook Social Icon
  • Instagram