Dinerkaart

    Soepen  


Rode bietensoep 5,5

met mascarpone en zonnebloempitten


Geroosterde pompoensoep 5,5

met wortel, gember en kokosmelk

soepen worden geserveerd met brood en boter


  Voorgerechten  

Broodplank 6

desembol van Fryske bakkerij Baarsma met kruidenboter en tapenade
 

Gemarineerde zalm 9

in venkel gemarineerde zalm met waterkers en mierikswortelroom

Hopper carpaccio 9

dun gesneden rundvlees met basilicumpesto, Parmezaanse kaas, olijven,
gepofte cherrytomaat, amandelen en rucola

Burrata 8

gepofte rode biet, chioggia biet, burrata, balsamicostroop,
citrus vinaigrette en basilicum

 

Hopper verwenplank (v.a. 2 pers.) 7 p.p.

door de keuken samengestelde proeverij van kleine gerechten


  Salades  


Geroosterde pompoen salade 13,5
met wortel, feta, macadamia noten, munt, groene salade
en een balsamico-vinaigrette

Salade van herfstgroenten 13,5
met quinoa, shiitake, zonnebloempitten, pompoenpitten,
rucola en sinaasappel-vinaigrette

salades worden geserveerd met brood of friet met Brander mayonaise

  Hoofdgerechten  


Vis van de dag 18

informeer bij de medewerker

Diamanthaas 19

crème van knolselderij en truffeljus

Saté 16

van kippendij met Indonesische pindasaus, atjar,
geroosterde amandelen en kroepoek 

 

Hopperburger 15.5

op een brioche broodje met 100% rundvleesburger, uiencompote,
bacon, augurk, cheddar en burgersaus

Hopperpotje  12,5

maandelijks wisselend eenpanspotje, wanneer u vlak voor de voorstelling

toch nog snel en lekker wilt eten. deze maand;
Indiase dahl met rode linzen curry, tomaat, koriander, basmatirijst, sojayoghurt en krokante tortilla

Sterrenplate 14.5

 Deze maand de keuze van Teake van der Meer
Draadjesvlees met gekookte aardappelen, seizoensgroenten en een mooie jus


Gebakken geitenkaas 15,5
zoete aardappel uit de oven, gepofte paprika, walnoten en honing

Vegetarische maandkeuze 14,5
zoete aardappel frittata met rode paprika, rode ui, walnoten, feta en rucola


 

alle hoofdgerechten serveren we met oerfrieten en Brander mayonaise met salade

 

 Desserts  

Cheesecake 6,5

met mascarpone, mandarijn en licor 43 parfait

 

Chocolademousse 7

met pure chocolade ganache, frambozengel en roodfruit
 

Koffie lekkernij 5,5

friandises met koffie/ thee naar keuze

 

Ambachtelijk gebak v.a. 3,5

informeer bij de medewerker



Vegetarische

Veganistisch 





Ben je met een gezelschap groter dan vijf, graag als gezelschap afrekenen

Graag dieetwensen en allergieën van te voren doorgeven
bij het maken van de reservering

Laweiplein 1 Drachten

Telefoon 0512 - 335 080